Diferència entre revisions de la pàgina «Normes d'estil de la wiki»

De Wiket
Salta a la navegació Salta a la cerca
(Es crea la pàgina amb «Algunes normes d'estil a seguir per publicar articles en aquesta wiki: # Qualsevol persona pot publicar, sigui o no de l'institut, només cal donar-vos d'alta amb un...».)
 
Línia 1: Línia 1:
 +
__TOC__
 +
 +
== Decàleg ==
 
Algunes normes d'estil a seguir per publicar articles en aquesta wiki:
 
Algunes normes d'estil a seguir per publicar articles en aquesta wiki:
  
# Qualsevol persona pot publicar, sigui o no de l'institut, només cal donar-vos d'alta amb un compte per poder publicar, i confirmar-ho via email.
+
# '''Qualsevol persona pot publicar''', sigui o no de l'institut, només cal donar-vos d'alta, i confirmar-ho via email.
# Es recomana fer-vos una petita pàgina personal per presentar-vos (cliqueu el vostre nom d'usuari a dalt, un cop estigueu logats).
+
# Es recomana '''fer-vos una petita pàgina personal per presentar-vos''' (cliqueu el vostre nom d'usuari a dalt, un cop estigueu logats).
# Podeu triar el vostre nom d'usuari, però és obligatori que poseu el vostre nom real, a més, per poder puntuar-vos les pràctiques que realitzeu aquí.
+
# Podeu triar el vostre nom d'usuari, però '''és obligatori que poseu el vostre nom real''' (en el camp addicional), a més, per poder puntuar-vos les pràctiques que realitzeu aquí.
# No cal que us presenteu personalment a l'escriure un article, en la pestanya d'historial ja queda registrat exactament qui fa què.
+
# '''No cal que us presenteu personalment a l'escriure un article''', en la pestanya d'historial ja queda registrat exactament qui fa què. O sigui, res de "Aquesta pràctica és del Pere i la Magda..." i coses per l'estil.
# Qualsevol acte de vandalisme serà penalitzat de forma pertinent per part de l'equip docent.
+
# Qualsevol acte de '''vandalisme serà penalitzat''' de forma pertinent per part de l'equip docent.
 +
 
 +
<br>
 +
 
 +
== Com crear un nou article ==
 +
Es pot fer de 3 maneres:
 +
# '''Amb la URL''': posa el nom de l'article darrera del "index.php/" de la URL de la wiki, i substituïnt els espais per ''underscores'' "_".
 +
#: Per exemple, per fer l'article "Formatejar un disc dur en Linux" hauries de fer:<pre>https://moodle.esteveterradas.cat/wiki/index.php/Formatejar_un_disc_dur_en_Linux</pre>
 +
# '''Amb el buscador''': aneu a la casella de cerca i cerqueu amb el nom exacte de l'article que voleu fer. Si esteu logats, us oferirà de crear-lo.
 +
# '''Amb un link intern''': en alguna pàgina existent, editeu-la i poseu un link intern al vostre article. Sortirà en vermell i, clicant-hi, podreu crear-lo (un cop creat es tornarà blau).
 +
#: Per exemple, podriem editar aquesta mateixa pàgina i afegir:<pre>[[Formatejar un disc dur en Linux]]</pre>
 +
#: Us quedarà quelcom així: [[Formatejar un disc dur en Linux]]
 +
 
 +
<br>

Revisió del 15:54, 1 juny 2016

Decàleg

Algunes normes d'estil a seguir per publicar articles en aquesta wiki:

 1. Qualsevol persona pot publicar, sigui o no de l'institut, només cal donar-vos d'alta, i confirmar-ho via email.
 2. Es recomana fer-vos una petita pàgina personal per presentar-vos (cliqueu el vostre nom d'usuari a dalt, un cop estigueu logats).
 3. Podeu triar el vostre nom d'usuari, però és obligatori que poseu el vostre nom real (en el camp addicional), a més, per poder puntuar-vos les pràctiques que realitzeu aquí.
 4. No cal que us presenteu personalment a l'escriure un article, en la pestanya d'historial ja queda registrat exactament qui fa què. O sigui, res de "Aquesta pràctica és del Pere i la Magda..." i coses per l'estil.
 5. Qualsevol acte de vandalisme serà penalitzat de forma pertinent per part de l'equip docent.


Com crear un nou article

Es pot fer de 3 maneres:

 1. Amb la URL: posa el nom de l'article darrera del "index.php/" de la URL de la wiki, i substituïnt els espais per underscores "_".
  Per exemple, per fer l'article "Formatejar un disc dur en Linux" hauries de fer:
  https://moodle.esteveterradas.cat/wiki/index.php/Formatejar_un_disc_dur_en_Linux
 2. Amb el buscador: aneu a la casella de cerca i cerqueu amb el nom exacte de l'article que voleu fer. Si esteu logats, us oferirà de crear-lo.
 3. Amb un link intern: en alguna pàgina existent, editeu-la i poseu un link intern al vostre article. Sortirà en vermell i, clicant-hi, podreu crear-lo (un cop creat es tornarà blau).
  Per exemple, podriem editar aquesta mateixa pàgina i afegir:
  [[Formatejar un disc dur en Linux]]
  Us quedarà quelcom així: Formatejar un disc dur en Linux